Wie zijn wij


CrossFit 0475 is de eerste officiële CrossFit box van Roermond. CrossFit 0475 is aangesloten bij het wereldwijde netwerk van CrossFit en heeft gediplomeerde trainers in dienst.

Onze missie

De oprichting van CrossFit 0475 is ontstaan door onze passie en drive te willen delen met mensen om fitter te kunnen bewegen en om een gezondere levensstijl te creëren met alle positieve gevolgen van dien.

CrossFit 0475 wil dit bereiken door middel van veel persoonlijke aandacht, deskundigheid, kleinschaligheid, resultaatgerichtheid, samenhorigheid en enthousiasme.
Alle trainingen zijn onder begeleiding van gepassioneerde en deskundige instructeurs. Voor de correcte techniek en om het gewenste resultaat te bereiken, zal de groepsgrootte nooit groter zijn dan 12 personen. Elke Atleet/Lid krijgt een beginnerscursus, waarbij techniek, voeding en andere kennis aan bod komt, die nodig is om het fitness level te vergroten en om deel te kunnen nemen aan de reguliere lessen. Doordat CrossFit 0475 deze trainingen in groepsverband aanbiedt voor onze atleten (leden), is er meer samenhorigheid, teamgevoel, samen afzien, steun, gezonde competitie en community-gevoel.

CrossFit 0475 streeft naar fitness en niet naar uiterlijk. Iedereen is welkom, ongeacht afkomst en (sport-) achtergrond, met andere woorden:

  • Spiegels in onze CrossFit box zijn dan ook een “No Go”.
  • “Kan ik niet, bestaat niet.” We zullen er naar streven om elke atleet/lid te helpen met trainen, ongeacht zijn of haar niveau, beperkingen, lichaamsbouw, leeftijd of mindset.
  • Het draait niet alleen om je eigen proces, maar je helpt ook anderen in hun proces om fitter te worden door aan te moedigen of mee op sleeptouw te nemen. Wat je geeft, krijg je ook terug.
  • Je bent geen lid of nummer, maar een atleet, die onderdeel uitmaakt van onze CrossFit box

CrossFit 0475 doet, aan de hand van de CrossFit methodology, het fitness-level van zijn atleten (leden) verbeteren. CrossFit is een kracht en conditieprogramma, waarbij men constant gevarieerde functionele bewegingen uitvoert onder hoge intensiteit. CrossFit 0475 bereikt dit door functioneel te trainen met oefeningen op lichaamsgewicht, zogenaamd gymnastics (opdrukken, duwen, trekken, werpen, springen en gymnastiekoefeningen), olympisch gewichtheffen (het trekken, duwen en stoten van gewichten) en cardiotraining zogenaamd metabolic conditioning (rennen, fietsen, roeien, zwemmen). Elke atleet/lid wordt begeleidt om te werken tijdens de training op zijn of haar niveau en binnen zijn of haar eigen kunnen.

“We trainen niet met machines, maar jij bent de machine bij CrossFit 0475.”


Onze Visie

CrossFit 0475 is een trainingscentrum, dat streeft vanuit passie en drive om het fitness level te vergroten en het verbeteren van een gezondere leefstijl van zijn atleten, door middel van persoonlijke aandacht, kleinschaligheid, resultaatgerichtheid, samenhorigheid, waarbij de crossfit methodology wordt toegepast met constant gevarieerde functionele bewegingen uitvoeren onder hoge intensiteit op het individuele niveau van zijn atleten.